Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Antenele GSM
Antenele GSM
sixDate: Friday, 2009-11-06, 10:31 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
S-au extins amplasamentele antenelor de emisie - receptie GSM (microunde) pe blocurile de locuinte si, mai ales, la nivelul apartamentelor.

Acoperirea cat mai buna cu semnal in zonele locuite este o problema foarte complicata pentru inginerii care raspund de planificarea retelei operatorilor mobili: nimic din ceea ce este pe hartie nu se potriveste suta la suta in teren unde apar reflexii, perturbatii, toata gama de bruiaje posibile. O solutie la problema lor este coborarea antenelor spre nivelurile 9,8,7 ale blocurilor pentru o mai buna "penetrare" a cladirilor din jur.

Antene de microunde GSMAici incep problemele. Lumea din apartamentele care au pe peretii exteriori astfel de "monstri" a inceput sa se planga ca nu mai merg bine televizoarele, radiourile, chiar si telefoanele mobile (zumzaitul acela clasic) si sa acuze si stari de oboseala continua, ameteli, etc...

Pentru ca in tara noastra nu sunt reglementari in privinta amplasamentului antenelor GSM, ca in tarile civilizate (distanta minima de 150 m de scoli, de spitale, si nu se amplaseaza pe blocuri de locuinte, etc) companiile de telefonie mobila de pe marketul romaneasca liciteaza cu administratorii de bloc si contra unor chirii grase (si probabil a unor spagi la fel de grase), permit amplasarea unor BS-uri (unitati compuse din mai multe antene de receptie si emisie a microundelor) in detrimentul tuturor locatarilor, pentru ca efectiv acestea sunt un mic Cernobal pentru fiecare locatar.

Sfaturi:

1. Nu cumparati apartamente care au astfel de BS-uri pe bloc si nici chiar in blocuri vecine care au antene pe ele.
2. Evitati sa locuiti in constructii care sunt vizate neocolit de la mica distanta de aceste instalatii.
3. Refuzati-le orice proba firmelor de telefonie mobila care doresc amplasarea instalatiilor la dumneavoastra pe locuinta sau in apropiere.

E sanatatea dumneavoastra in joc.

In cel mai mare campus universitar din tara, in Regie, Cosmorom a instalat pe caminul P7 cateva antene. Lumea a inceput sa se planga (nu mai merg telvizoarele, radiourile, oboseala excesiva), dar conducerea Politehnicii a refuzat orice discutie intr-un mod foarte categoric. Intrebarea e: cat de mare a fost folos necuvenit pentru a plasa aceste antene in mijlocul a 20 - 22.000 studenti?

Stalp cu antene multipleOamenii aia sunt chiar inconstienti?

Acum sa trecem la cifre.

Dupa frecventele planificate, un BS poate sa aiba de la un exclusiv transceiver (partea de amplificare pentru o exclusiv frecventa) pana la 16 astfel de frecvente. Un tranceiver are ca putere maxima de emisie 40 W pentru retelele de 1800 MHz si circa 36 W pentru 900 MHz (frecventele generale de operare a retelelor de telefonie mobila).

Daca inmultim 16 cu 40 avem o putere de emisie ametitoare de 640 W, pentru un exclusiv BS. Totusi, in orase o asemenea putere nu se foloseste pentru ca reflexiile, perturbatiile si faptul ca nu se doreste o propagare extinsa, celulele retelei fiind apropiate, se face un management strict al emisiei din punct de vedere al puterii.

Pe sosele, unde se folosesc de regula maxim 3 frecvente (respectiv 3 transceivere), cate una pe fiecare din cele 3 zone sectoriale (de 120 de grade) in care se imparte campul geometric de 360 grade, puterea ajunge pana la 500 W pe frecventa, pentru ca se doreste o acoperire foarte mare si de obicei se folosesc si antene combinate, adica transceiver-ul se afla montat in antena.

Normele de protectie pentru cei care intretin sau monteaza astfel de echipamente specifica clar sa nu se intervina la un BS fara a fi total oprit. Cand ele sunt in functiune nu se sta sub nici o forma in fata antenelor, iar in spatele lor la minim 1,5 m, dar aceasta distanta este pur speculativa fiindca aria de acoperire reala a campurilor periculoase este mult mai intinsa!

Am urcat pe un bloc unde sunt 4 instalatii sectoriale de la Connex si o alta ce realizeaza o legatura dubla de la Cosmorom. Nu am putut sta acolo mai mult de 10 minute. Nu pot sa descriu cum ma simteam. Locatarii de acolo spun ca de cand au fost puse antenele, au inceput sa se defecteze frigiderele, televizoarele, si acuza tot felul de dureri stranii.

Pretul sanatatii

Exemplu: 2000 $ pe an (in Bucuresti) pentru o antena Connex pusa pe un bloc plin cu locatari.

Antene de microunde pe blocStateam la stop la Nerva Traian si ma uitam la cladirea CONNEX, si ce vad eu? NICI O ANTENA, DE NICI UN FEL pe cladirea lor si nici in apropiere! Hmmm, am zis, ia sa vedem nu cumva sefii sunt acolo si se protejeaza de radiatii? Am verificat, si, pe langa Managementul superior Mobifon, tot acolo este si partea de Vanzari si Marketing.

Concluzia este clara: ei stiu pericolul la care s-ar expune daca ar avea echipamente de transmisiune pe cladire si va fenteaza pe voi toti, ba chiar mai mult, si pe proprii angajati.

Sa vedem ce-i cu angajatii. Mobifon are in Bucuresti 3 sedii mari, unul din el este cel de care v-am vorbit mai sus iar celelalte sunt: Avrig mai precis langa Obor, si Valea Cascadelor pe Bulevardul Pacii. Acestea din urma au turnuri de transmisiuni, destul de bine echipate, la prima vedere cel din Pacii pare mai "ocupat".

Oricum, ideea e ca sunt "tunuri" de microunde de putere foarte mare si o serie de relee cu puteri relativ asemanatoare, TOATE concentrate pe un exclusiv stalp, la o inaltime de cel mult 30 m in zona locuita, astfel incat bate putin deasupra blocurilor. La Obor, stalpul este mai inalt doar pentru ca sunt blocuri turn imprejur.

Va dati seama ca cei care stau pe acolo sunt practic niste mici fiinte radioactive de la atata expunere, fie ca sunt simpli locatari la bloc sau angajati in birourile Connex.

arbust artificialProbabil ca angajatii Connex de la tehnic, cei ce se afla in sediile astea, vor fi cei care vor avea cele mai multe probleme cu sanatatea in viitor si copiii lor, Doamne fereste, ar putea fi si ei afectati. Nu este de gluma cu radiatiile, turnurile ce gazduiesc "padurea" cu antene de microunde (adevarati copaci artificiali) SE POT MUTA, dar nu este vointa. Nu le muta nimeni, ca ar insemna bani pentru investitii, pe care nici-o firma nu este dispusa sa ii dea. Ei se gandesc doar la profit.

Problema este foarte grava. Si mai grav, guvernul nu face nimic pentru a reglementa aceasta situatie. In 1997, cand a inceput amplasarea intensiva a acestor antene pe blocuri, oamenii au fost incantati ca vor avea mai putin de plata la intretinere. Ei nu stiau (si nu stiu nici acum) ce cancer o sa ii astepte peste cativa ani. Asta dovedeste inca o timp ca in tara noastra nimeni nu are vreun respect pentru viata si sanatatea oamenilor.

In alta parte, se poate...

Agentia France Presse anunta ca "Parisul si alte orase din Franta urmaresc reducerea numarului de antene ale telefoniei mobile. Antenele folosite de companiile de telefonie mobila, in cifra de 30.000 in Franta, sunt contestate de mai multe asociatii si primarii, printre care si cea din Paris, care cer reducerea emisiilor de unde electromagnetice, suspectate ca ar fi periculoase pentru sanatate.

Printr-un decret din 3 mai 2002, legislatia franceza autorizeaza operatorii de telefonie mobila sa-si instaleze antenele peste tot, fiind suficient sa gaseasca un proprietar care sa le inchirieze terenul. Operatorii nu mai trebuie sa ceara aprobarea nici a primariei si nici a vecinilor, nici chiar sa-i informeze pe acestia.

exclusiv obligatie pentru operatori este o cantitate maxima de emisii de unde electromagnetice, criticii considerand ca aceasta este prea ridicata si contrara principiului precautiei. Considerand decretul din 3 mai insuficient, primaria din Paris, ca si din alte orase, de altfel, a hotarat sa incheie un fel de acord de buna conduita cu trei operatori de telefonie mobila (Orange, SFR, Bouygues Telecom) pentru limitarea numarului de antene si reducerea cantitatii emisiei de microunde.

Primariile nu pot bloca prin intermediul instantei instalarea antenelor. Cu toate ca circa 40 de comune au avut o astfel de initiativa, operatorii obtin in general castig de cauza in fata tribunalului administrativ, iar o dispozitie a primariei nu poate fi aplicata retroactiv pentru a solicita dezmembrarea antenelor deja instalate.

Grup de anteneConsiliul de Stat, cea mai inalta instanta administrativa, a dat castig de cauza companiei SFR care se afla intr-o disputa cu primariile din Villeneuve-Loubert si Vallauris, localitati din sud-estul tarii.

Asociatia Priartem, care se ocupa cu reglementarea situatiei plasarii antenelor de telefonie mobila, cea mai activa miscare din domeniu, a cerut ministrului sanatatii sa revada normele franceze ale emisiilor de unde electromagnetice. In mai 2001, actualul ministru s-a aflat la originea unui intentie de lege care limita numarul antenelor.

Asociatiile spera ca, ocupand acum functia de ministru, asta va reusi sa abroge decretul din 3 mai. Acest decret, unul dintre ultimele ale fostei guvernari a lui Lionel Jospin, nu a supus operatorii decat la anumite norme foarte lejere, cu un cifra maxim de emisii de 41 de volti pe metru patrat (V/m2). Asociatia subliniaza ca mai multe tari si regiuni din Europa, si chiar China, au stabilit un astfel de barem de trei volti pe metru patrat.

Priartem citeaza numeroase rapoarte alarmante referitoare la efectele undelor electromagnetice asupra sanatatii, cu toate ca nu a fost publicat nici un studiu stiintific referitor la efectele undelor emise de antenele operatorilor de telefonie mobila.

Orange s-a declarat "foarte surprinsa" de atitudinea primariei din Paris. Compania SFR s-a aratat mai prudenta. "Operatorii nu au legitimitate pentru a fixa normele dupa care sa fie aparata sanatatea publica, cesta este rolul statului", a declarat compania, care este o filiala a Vivendi Universal."

Atentat la sanatate

Pretul sanatatiiEste evident si de bun simt, pentru oricine a facut putina fizica in scoala, ca orice depasire a nivelului natural al radiatiilor iti va afecta sanatatea.

Toti angajatii firmelor de telecomunicatii care lucreaza in mediu incarcat electromagnetic au, prin contractul colectiv de munca, alocate sporuri de tot felul - inclusiv cei din vechile centrale electromagnetice, statii de frecventa si radiorelee.

Cei din Ministerul Apararii care lucreaza exact cu echipamentele de transmisiuni au spor de toxicitate si concediu suplimentar, cei care intretin releul de pe Costila isi bazeaza alimentatia foarte mult pe lapte si branzeturi si nu urca la antene decat daca sunt oprite. Am un prieten care a muncit in New York ca alpinist utilitar si care monta antene pe zgarie-nori unde existau deja alte echipamente GSM, care nu erau oprite cand el executa lucrari.

Un coleg de-al lui american (mai vechi) a facut o forma rara de cancer bucal si la ora asta este mort, un altul are o problema cu ficatul iar chiar prietenul de care spuneam se simtea slabit si fara vlaga si s-a intors in tara noastra sa faca altceva decat acolo. Daca l-ati vedea cum arata acum, v-ati schimba opinia despre ce va spun eu, este imbatranit si foarte obosit, arata de 35 ani cand el are in jur de 26.

La Tancabesti este statia de emisie a Radio Difuziunii Romane care emite cu 750 KW, putere masurata la antena. Locuitorii de acolo mai nu fac copii, mai fac in schimb cate un cancer, iar neoanele la ei in imobil nu se pot stinge datorita radiatiilor.

Daca aveti o vila la tara, langa care este un stalp de telecomunicatii, e timpul sa vindeti imobil sau sa mutati stalpul.

La Paltinis in judetul Sibiu si la Dumbravita de Codru in judetul Bihor sunt montate relee ale TVR care emit la peste 700 KW. Telemobil are montate pe aceleasi relee antenele pentru NMT/Suntel care emit de asemeni la o putere incredibila (650 KW) pentru a acoperi cu un exclusiv echipament intreaga zona a muntilor Retezat, respectiv Apuseni!

Mai nou, pe langa antenele NMT, Telemobil monteaza acum si antene CDMA la frecventa de 450 MHz pentru Zapp. Inchipuiti-va ce se va selectiona din Paltinis si Dumbravita de Codru... Vor deveni din statiuni turistice - statiuni de imbatranire rapida.

Gaditi-va, vreti 600 - 800 $ acum, sau sa prindeti a doua jumatate a vietii? De fapt, cat costa viata voastra? Asta e intrebarea la care trebuie sa raspundeti atunci cand Connex, Orange, Zapp sau Cosmote vin cu "oferta" lor.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Antenele GSM
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz