Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » 9 palate si 8 directii
9 palate si 8 directii
sixDate: Friday, 2009-11-06, 10:22 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
(1) Luo Shu

Un lucru acceptat de toti practicantii Feng Shui este ca Luo Shu a fost gasit pe carapacea unei broaste testoase gigantice sub forma unor puncte colorate, aflate in 8 puncte de pe carapace. Punctele nu erau separate prin linii. Carapacea broastei testoase nu era divizata in 8 triunghiuri sau 9 patrate.

(2) Inima Cerului

In filosofia chineza, inima este totul si nimic in acelasi timp. Aceasta inseamna ca inima acopera tot spatiul si nici o parte din el in acelasi timp. In Feng Shui-ul Xuan Kong, inima cerului este steaua perioadei. Aceasta, impreuna cu directiile de orientare ale partii din fata si din spate ale casei, definesc harta stelara a acesteia.

(3) Palatul Central

Cuvantul "Palat" nu este neaparat folosit pentru a denumi un spatiu. De exemplu, "Palatul Vietii" nu ocupa nici un spatiu. Nici palatul central nu ocupa nici un spatiu, dar este cel mai important palat intr-o harta stelara. Nu numai ca guverneaza amplasarea tuturor celorlalte stele din opt directii, dar steaua orientarii partii din fata a casei, precum si cea a orientarii partii din spate a acesteia ne spun o multime de lucruri despre casa respectiva.

(4) Ce se afla in cartile stravechi

In carti scrise cu peste 100 de ani in urma, diagramele erau desenate cu mana libera si cu pensula. Aceste diagrame au doar o indicatie despre modul in care trebuie citita harta. Atasata la schita planului unui etaj, exista o harta stelara (fara caroiaj in patrate) astfel orientata, incat sa arate directiile de orientare ale partii din fata si din spate ale casei. Nu este un caroiaj cu 9 patrate suprapus peste planul unui etaj. Trebuie sa-ti imaginezi singur ce directie contine stelele. In unele carti moderne, inelul de 24 de munti al lui Luo Pan este suprapus peste planul unui etaj, astfel incat toate obiectele din interior si din exterior sa poata fi localizate ca venind dinspre fiecare dintre cei 24 de munti. Acest lucru ii ajuta pe cititori sa inteleaga mai bine situatia. Sunt satul de felul in care oamenii insulta munca bine facuta de acesti scriitori moderni.

Cand fac o consultatie, pot spune din experienta localizarea stelelor si a obiectelor in majoritatea caselor. Cand am vreo indoiala, inca mai trebuie sa suprapun un sablon peste planul etajului pentru a localiza exact unde se afla usa si obiectele exterioare. Din aceasta cauza este necesar sa localizam centrul unei case. Acest lucru se numeste "zhong yang li ji".

(5) Cum arata un palat?

Cum arata un palat - ca un dreptunghi, un triunghi sau ca un trapez?

Un palat nu arata ca nici una dintre aceste figuri. Ne intereseaza doar directia obiectelor relativ la centrul casei. Sablonul preluat de pe Luo Pan, suprapus peste planul etajului, arata cu claritate directia obiectelor. De asemenea, mai poate indica din ce directie vin "stelele".

In interiorul casei, fiecare camera poate avea mai multe palate. Apoi, camera este influentata qi-ului din aceste palate. Trebuie luate in considerare toate combinatiile. Acest lucru se explica prin faptul ca "qi-ul zboara pe aripile vantului" si "qi-ul este oprit de obstacole". Cand nu exista pereti care sa separe diferitele palatele, qi-ul se va amesteca. Totusi, formele exterioare actioneaza numai asupra stelelor din acel loc.

Puteti lesne vizualiza ca, daca folositi 9 dreptunghiuri in diagrama voastra, nu puteti spune de la care munte vine qi-ul, de la care munte incepe un drum, catre ce munte se indreapta un drum etc.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » 9 palate si 8 directii
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz