Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Lista pacatelor
Lista pacatelor
sixDate: Friday, 2009-11-06, 0:48 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Biserica Catolica a hotarat sa actualizeze lista pacatelor capitale, dupa 1.500 de ani, cu sapte pacate specifice erei globalizarii.

Lista a fost publicata duminica in ziarul Vaticanului, "L'Osservatore Romano", in conditiile in care Papa se plangea deja de "scaderea constiintei pacatului" in "lumea secularizata" de azi si de faptul ca din ce in ce mai putini credinciosi merg la spovedanie. Biserica Catolica imparte pacatele in pacate venale, mai putin grave, si pacate capitale, cele care duc sufletul la damnarea eterna, daca pacatele nu sunt absolvite inainte de moarte prin spovedanie si penitenta.

Desi nu exista o lista oficiala finala cu aceste pacate capitale, majoritatea credinciosilor accepta lista celor sapte pacate mortale intocmita de Papa Gregorie cel Mare in secolul VI si popularizata in Evul Mediu de catre Dante, in "Infernul". Cele sapte pacate mortale "traditionale" de pana acum erau lacomia, desfraul, avaritia, invidia, mania, lenea si trufia.

Noua lista publicata de Vatican include modificarile genetice, experimentele pe oameni, poluarea mediului, cauzarea de nedreptati sociale, cauzarea saraciei, strangerea de averi obscen de mari si utilizarea sau traficul de droguri.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Lista pacatelor
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz