Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Creatura care a speriat Oltenia
Creatura care a speriat Oltenia
sixDate: Friday, 2009-11-06, 7:00 PM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
“Animalul ala nu exista”

La Arcani a fost vazuta in cimitirul local, incercand sa sape o groapa proaspat acoperita cu pamant, fiind surprinsa de cativa localnici veniti sa tamaieze mormintele. Singura explicatie plauzibila a fost ca reptila venise acolo atrasa de mirosul de cadavru, incercand sa il dezgroape si sa-l devoreze. Andrei Manea, pensionar ne spune:

“Oamenii cred ca a fost vorba de un varcolac care isi cauta ceva de mancare, dar eu nu cred in astfel de basme. Daca au vazut ceva, o fi fost vreun crocodil scapat din vreo cusca si aciuat pe meleagurile astea. Sau cine stie ce alt animal adus de prin alte tari. Iar romanii stiti cum sunt, ca doar si maramuresanul cand s-a trezit fata-n fata cu girafa a spus ca animalul ala nu exista.”

Despre atacarea animalelor de casa, indeosebi porci si vaci, satenii sunt convinsi ca este vorba fie despre niste lupi ratacati in zona fie chiar despre un urs. Ipoteza existentei unui urs a venit ca urmare a disparitiilor unor vaci si vitei, oamenii fiind convinsi ca numai o astfel de namila putea sa care un animal mare ca vaca.

Pavel Ioana, unul dintre cei a caror gospodarie a fost lovita de monstru, spune:

”Cand m-am dus intr-o dimineata, in grajd, vazui viteaua ca nu se mai ridica si crezui ca e bolnava. Numai ca atunci cand m-am apropiat de ea, vazui ca avea ochii peste cap si era muscata de gat si ii lipsea amandoua picioarele din spate. Numai ca pa jos era foarte putin sange. Crezui ca fu ursu si nu avu vreme s-o manance ca se facuse dimineata si s-au trezit oamenii.” Alti oameni s-au plans ca cineva le mananca orataniile din ograda. S-au facut pande, au incercat oamenii sa mearga si pe urmele lasate, dar niciodata nu au gasit nimic.

Valva bailor sau varan ratacit?!

In noaptea de 3 mai 1999, o puternica explozie avea sa se produca la o conducta de gaze de la Schela de petrol Turburea. Explozia s-a produs ca urmare a fisurarii conductei, vechimea acesteia fiind de peste 25 de ani. Incendiul a distrus locuinta unui satean, cateva baraci ale muncatorilor, precum si un transformator si un tronson de linie electrica de 50 m lungime. Flacarile se ridicau la cateva zeci de metri inaltime, iar pompierilor le-au trebuit cateva ore ca sa-l stinga. La vremea respectiva toata lumea a pus fisurarea conductei pe seama vechimii si a eroziunii. Nimeni nu a facut nici o legatura intre fisura si descoperirea, in perimetrul accidentului, a unei jumatati de mandibule care masura nu mai putin de 30 de centimetri si pe care toti au considerat-o ca apartinind unui cal.

Cele mai multe relatari despre aparitia reptilei ne-au parvenit din zona Baia de Fier, unde ciudata taratoare a fost semnalata de mai multi localnici care fie s-au intalnit cu ea fie au avut de suferit de pe urma ei. Zona este cunoscuta de cateva mii de ani, de aici extragandu-se minereuri cu mult inainte de aparitia romanilor in tinuturile nord – dunarene. Oamenii considera ca uriasa soparla pe acre au vazut-o nu este altceva decat una din aparitiile Valvei Bailor, o zana locala a carei menire este sa protejeze locurile.

“Balaurul i-o atacat numa pa aia raii, care nu or respectat legile din strabuni, care ne zic sa traim in pace cu natura si cu tate lighioanele ei. Nici un om constit nu o suferit da pa urma balaurului. E pedeapsa de la Valva bailor.”, spune Mioara Pietroiu, o vaduva de 66 de ani.

Singurele deosebiri intre relatarile martorilor se refera la lungimea animalului, lungime care variaza intre 2 si pina la sase metri. De aici, specialistii au tras concluzia ca poate fi vorba de o mama si puii sai, in diverse perioade de timp. Parerea domnului Marius Dragomir, specialist in paleontologie si genetica e putin diferita de cea a martorilor care au vazut reptila:

“Dupa descrierile facute nu pare a fi vorba nici de balauri si nici de cine stie ce reptila venita din timpuri vechi, trezita din cine stie ce cauze. Mai curind e vorba de un varan. Animalele astea sunt asemanatoare cu o sopirla uriasa si au o ferocatate si o viteza de atac iesita din comun. E mai greu de raspuns la intrebarea ce anume cauta un astfel de animal, bine localizat in niste insule aflate practic la celalalt capat al pamantului, cum s-ar spune. Faptul ca s-au vazut mai multe reptile de acest gen, in mai multe localitati si avand dimensiuni diferite, inseamna ca in libertate sunt cel putin doua astfel de animale, femela si mascul. Poate au scapat de la vreun circ, cum s-a intamplat in 2001 la Brasov si nu au mai fost prinsi si nimeni nu le-a anuntat disparitia de teama pierderii licentei sau a amenzilor uriase pentru recuperare. Oricum, crocodil nu poate fi, pentru ca este mult prea rapid.”

Indiferent ce este, crocodil, varan sau vreun balaur din legendele locale, animalul continua sa-i inspaiminte pe olteni, creind o adevarata psihoza la nivel de masa printre locuitorii de la sate, in special. biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Creatura care a speriat Oltenia
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz