Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Calculator antic
Calculator antic
sixDate: Friday, 2009-11-06, 6:30 PM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Un procesor de 2.085 de ani. In anul 1900, resturile unui bizar instrument mecanic au fost recu­perate de pe epava unei corabii antice, esuata la cativa kilometri de insula Creta. Artefactul consta intr-un complicat sistem de roti de bronz (trei s-au pastrat pana astazi) si cadrane de sticla fixate intr-un cadru de lemn.

Analiza cu raze X a relevat faptul ca instruA­menA­tul fusese creat in anul 80 i.Hr., iar reconstituirea sa i-a dezvaluit functionalitatea - aceea de veritabil "computer" astro­no­mic, care putea indica, in functie de ora si de zi, pozitia exacta a Soarelui, a Lunii si a tuturor planetelor din sistemul solar. Desi se stie ca grecii erau buni astronomi, nici o informatie de ordin istoric pastrata de la ei nu semnaleaza existenta unei masinarii atat de sofisticate.


O echipa internationala de cercetatori a dezvaluit secretele unui computer vechi de 2000 de ani care ar putea schimba modul in care gandim despre lumea straveche. Cercetatorii de la Universitatea Cardiff cred ca au inteles in sfarsit modul de functionare a unui calculator astronomic sub forma de ora ce dateaza din sec.2 I.Hr.

Ramasitele unei carcase din lemn si bronz continand aproximativ 30 de angrenaje (foto jos) au fost gasite de niste scafandri in timp ce explorau o epava in dreptul insulei Antikythera, la sfarsitul sec. 19. Oamenii de stiinta au tot incercat sa-l reconstruiasca dar mecanismul s-a dovedit a fi extrem de sofisticat, asa cum arata noul studiu de la CU.
Executia detaliata a angrenajelor arata faptul ca acest mecanism putea urmari miscarile astronomice cu o precizie remarcabila. Calculatorul putea sa urmareasca miscarile Lunii si Soarelui printr-un Zodiac, sa prezica eclipsele si chiar sa recreeze orbita neregulata a Lunii. Cercetatorii cred ca mecanismul putea prezice pozitia unora, daca nu chiar a tuturor planetelor.

Descoperirile sugereaza faptul ca tehnologia greaca era mult mai avansata decat se crede. Nu exista alta civilizatie pentru inca 1000 de ani care sa fi construit un obiect atat de complicat.

Mecanismul este alcatuit din 80 de bucati si se afla la Atena, depozitat in conditii foarte bine controlate. Pentru a reconstitui mecanismul a fost necesitate de o munca asidua efectuata de astronomi, matematicieni, informaticieni, analisti de manuscrise si experti in conservare.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Calculator antic
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz