Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Blestemele dincolo de superstitii
Blestemele dincolo de superstitii
sixDate: Friday, 2009-11-06, 11:09 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
In Ardeal se foloseste blestemul cu apa de la morti. Cand moare, fiecare mort este spalat de 3 ori la rind, in numele Sfantei Treimi. Cu apa folosita la spalarea mortului pot fi legate persoanele, punandu-se cateva picaturi pe usa sau fereastra persoanei vizate.

Tot in Ardeal, daca vrei sa-i faci rau dusmanului, trebuie sa rupi un nasture de la costumul mortului si sa-l pui trei zile sub pragul casei dusmanului sau sa-l ingropi in ograda lui. Mortul se va intoarce sub forma de strigoi pentru a-l bantui pe cel in a carui ograda a fost ingropat nasturele.

In Oltenia, daca o fata vrea sa lege un barbat trupeste de ea, trebuie sa unga clanta de la usa cu sange menstrual. Este obligatoriu ca iubitul sa fie primul care pune mana pe clanta. Altfel, blestemul se va intoarce impotriva sa, facand sa nu mai scape de dragostea primului care a atins clanta.

In Moldova, fetele parasite isi taie coada pe care o duc la biserica pentru a fi sfintita de preot. Apoi imprastie suvite in fata usii iubitului sau in dreptul geamului sau, pentru ca acesta sa nu gaseasca decat drumul catre ea si sa nu priveasca decat catre ea. Cele care reusesc, arunca par si in cele 4 colturi ale camerei unde se culca barbatul, pentru ca acesta sa adoarma cu gindul la cea care i-a facut farmecele.

In Muntenia exista obiceiul, pentru a atrage un barbat, ca femeia sa taie inima unui iepure in 4 si sa o poarte in lenjeria intima. De regula se spune o incantatie de genul: ”Sa n-ai parte de alta femeie si ca iepurele sa fii numai cu mine...”

Tot in Regatul Vechi exista obiceiul de a tine un ac timp de 3 zile in cimitir si apoi a-l infige in haina iubitului, spunind:

“Dragostea ta pentru orice femeie sa fie ca mortii din cimitire si doar dragostea pentru mine sa existe in inima ta...”

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Blestemele dincolo de superstitii
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz