Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Biserica Universala
Biserica Universala
sixDate: Friday, 2009-11-06, 11:07 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Aceasta este una dintre cele mai noi secte din tara noastra (material realizat in iunie 2004). Este remarcabila prin impostura care caracterizeaza toata activitatea ei.

Numele sectei - "Biserica Universala" - nu spune nimic despre identitatea ei doctrinara. Fluturasii publicitari distribuiti la colturi de strada sunt ornati cu cruci ortodoxe, folosesc un limbaj ortodox ("liturghie", "slujba" si "acatiste pentru bolnavi"). Pentru ca inselaciunea sa fie deplina, adunarile sectei sunt definite in termeni ortodocsi. Adunarile sectei se numesc "liturghii", iar fiecare noua sala de adunare este "sfintita" folosindu-se "ulei sfintit in Israel".

Personajul central al sectei - responsabil pe tara noastra - este numitul Octavio (?) Bravu, care apare in fotografii imbracat in sutana preoteasca si este prezentat drept "parintele Bravu". Din punct de vedere al legii, asta este un caz de fals intelectual.

Secta se adreseaza cu precadere celor cu probleme de sanatate (trupeasca), promitand "rugaciuni puternice" care aduc vindecare persoanelor in cauza. Fituica "Pagina Universala - un ziar al lucrarii lui Dumnezeu" este impanata cu fotografii ale unor persoane si marturiile acestora despre cum li s-a schimbat viata de cand au inceput sa mearga la aceasta "biserica". Pe langa articolele cu caracter religios vadit inselator, redactate pe un ton bombastic, publicatia isi informeaza cititorii si despre recentul campionat mondial de fotbal din Portugalia.

O analiza mai atenta a practicilor acestei secte o aseaza in categoria sectelor neo-penticostale. Locul de adunare din Bucuresti este un cinematograf de la periferia orasului.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Biserica Universala
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz