Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Biserica Unificarii
Biserica Unificarii
sixDate: Friday, 2009-11-06, 11:06 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Coreea a fost una din tarile asiatice in care prozelitismul catolic si protestant a fost si este foarte puternic. In Seul se afla cea mai mare biserica penticostala din lume, numarand aproximativ un milion de membri. Sun Myung Moon s-a nascut in 1920 intr-o provincie din actuala Coree de Nord.

Cand el avea 10 ani, familia lui s-a convertit la o forma penticostala de prezbiterianism, care incuraja vedeniile si alte practici atribuite Duhului Sfant. In 1936, la varsta de 16 ani, Moon a pretins ca a avut o vedenie in care Iisus Hristos insusi l-a anuntat ca a fost ales de Dumnezeu pentru a duce la capat restaurarea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant. Ulterior el a pretins ca a primit si alte revelatii, dar nu le-a facut publice pana in 1946.

Dupa terminarea liceului din Seul, Moon a plecat sa studieze la o universitate din Japonia. Nu a absolvit facultatea iar dupa infrangerea Japoniei in al doilea razboi mondial el s-a intors in Coreea. Intre 1948 si 1950 a fost intemnitat de catre comunistii nord-coreeni. In 1954, in perioada de saracie si instabilitate politica si economica de dupa Razboiul Coreei (1950-1953), Moon infiinteaza Biserica Unificarii, cunoscuta oficial ca "Asociatia Sfantului Duh pentru Unificarea Crestinismului Mondial". Moon a dezvoltat o invatatura cu totul originala, afirmand ca rostul venirii Fiului lui Dumnezeu pe pamant ar fi fost intemeierea unei familii model, dar ar fi fost impiedicat sa faca aceasta de catre cei care L-au rastignit. Acum ii revenea lui Moon misiunea de a duce la bun sfarsit ceea ce incepuse Mantuitorul.

In acest sens, Iisus din Nazareth era Mesia Noului Testament, iar Moon ar fi Mesia "Testamentului (Legamantului) Vesnic". Secta, care numara astazi aproximativ doua milioane de adepti, il proclama deschis pe Moon ca succesor al lui Iisus Hristos. Moon si sotia lui afirma ca ei formeaza familia ideala pe pamant, dupa modelul lui Adam si Eva inainte de cadere. Cei doi au mai multi copii, o parte dintre ei infiati.

E captivant ca lui Moon i-au trebuit ceva incercari in realizarea familiei perfecte, actuala lui sotie fiind a patra Eva din viata lui ! Incepand din anii 1980, Moon, pozand in anti-comunist infocat, a inceput sa castige aliati printre grupurile politice conservatoare din SUA, pe care le-a ajutat cu contributii financiare. Activitatile lui politice i-au castigat un respect de care nu s-a bucurat niciodata in anii 1970, perioada in care grupuri de parinti si fosti membri ai sectei l-au acuzat in mass-media de tehnici de spalare a creierului pentru recrutarea de membri. Secta promoveaza obedienta absoluta fata de Moon. Membrii trebuie sa se supuna directivelor venite de sus pana in cele mai marunte detalii ale vietii personale, cum ar fi cele legate de alimentatie sau de petrecerea timpului liber. De regula, membrii sunt determinati sa rupa legaturile cu familia, rudele fiind considerate "neiluminate". Ocazional apar in mass-media relatari despre cununii in masa efectuate de "reverendul" Moon pe stadioane, in cadrul unor ceremonii fastuoase in care el "cununa" simultan sute de cupluri.

Moon conduce actualmente un imperiu financiar cladit cu banii si forta de munca a membrilor. El detine companii in Coreea de Sud si in Japonia, unde produce arme pentru guvernul coreean, extract de ginseng si vase de portelan. Din cauza actelor de evaziune fiscala, el a primit interdictie de acces in unele tari. In 1982 a avut de executat in SUA o condamnare de 18 prima zi a saptamanii de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Moon desfasoara o intensa activitate mascata prin intermediul unor organisme internationale create de el, care aparent nu au nimic de-a face cu religia, ca de exemplu: Congresul international pentru unitatea oamenilor de stiinta (ICUS), Academia profesorilor pentru pacea mondiala (PWPA), Congresul mondial al mijloacelor de informare in masa (WMC), Fundatia internationala pentru ajutor si prietenie (IRFF). Numarul acestor organizatii ar depasi cifra de 100. Activitatile sunt disimulate, iar secta reuseste sa aduca la congresele lor chiar teologi ortodocsi. Nu e de mirare ca nu demult "teologi" ai Bisericii Unificarii au conferentiat in doua randuri si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Aceasta secta ne poate da masura ratacirilor, a blasfemiilor care se aduc lui Dumnezeu de oameni ce pretind a fi crestini si incearca sa "crestineze" si pe altii.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Biserica Unificarii
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz