Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Astrologie
Astrologie
sixDate: Friday, 2009-11-06, 10:48 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Astrologia a aparut in timpul in care omul a corelat propriile lui actiuni cu evenimentele din jur: a observat ciclicitatea zilnica a Soarelui si ca, in timp ce asta se afla deasupra liniei orizontului, natura, ca si el, este activa, vie, dar cand asta coboara sub linia orizontului, intra in repaos. Astfel Soarele a devenit simbolul actiunii, vietii. A observat legatura dintre ciclul lunar si perioadele fertile ale femeii si ca incercarile de conceptie nu sunt reusite decat atunci cand Luna se afla in anumite stadii de iluminare, aceasta devenind simbolul fertilitatii. Urmarind cursul Soarelui si al Lunii pe cer a vazut ca cei 2 luminatori de importanta capitala pentru viata lui rasar din acelasi loc al orizontului, loc caruia a inceput sa-i acorde importanta din ce in ce mai mare si pe care l-a numit Ascendent.

Vrand sa inteleaga de ce Soarele uneori este mai slab si uneori mai puternic a observat ca asta isi schimba periodic grupul de stele din care rasare. Astfel el a creat conexiuni intre stele in functie de influenta pe care le au asupra Soarelui si asa au aparut initiatoarele constelatii - zodii. Mergand mai departe a vazut ca unele stele sunt fixe, iar altele mobile. Ca unele stele sunt mai puternice, iar altele mai slabe. Stelele mobile le-a denumit planete si a inceput sa le observe pentru a le intelege influenta miscarii asupra activitatilor lui zilnice, acordandu-i fiecareia in parte cate un nume si, dupa un timp, cate un simbol.

Astfel, se poate spune ca astrologia este veche de cand lumea. Totusi societatile organizate au incercat sa puna cap la cap informatiile astrologice obtinute si astfel s-au creat diverse tipuri de astrologie. initiatoarele izvoare cunoscute sunt cele Chaldeene, aparute acum circa 6000 de ani, dar de dezvoltarea astrologiei actuale s-au ocupat mai mult tarile orientale (India, China). Fiecare tip de astrologie are interpretari diferite ale astrelor dar rezultatul este tot timpul acelasi. In acelasi timp astrologia a contribuit la aparitia cifrelor arabe, ale matematicii etc.

Fiecare corp universal emana o energie pe o anumita lungime de unda. Noi, oamenii si tot ce traieste, avem aura energetica. La fel si astrele, ele sunt niste puternice corpuri energetice ale caror energii se revarsa in intreg universul. Astrologia se ocupa de interpretarea acestor energii, asta deoarece fiecare planeta care isi pune influenta in timp asupra unei fiinte ori eveniment are energia modificata cand ea interactioneaza cu o alta.

Astrologia porneste de la principiul ca orice lucru sau fiinta este determinata major de perioada inceperii lucrului sau a nasterii. "Cum incepi, asa continui" - spune un vechi proverb persan si probabil are mare dreptate. "Fiecare lucru, fiecare fiinta este unica si irepetabila" - este unul dintre principiile astrologiei. Ciclicitatea, "cum a fost o sa mai fie" este un al doilea principiu de baza. Legatura dintre Macro si Microcosmos este cel de al treilea principiu : "Cum este Sus (in Cer), asa este Jos (pe Pamant). Dupa cum spunea marele profesor Mircea Eliade, "astrologia este un act de credinta" pentru ca ilustreaza prctic sintagma : "faca-se Voia Ta, precum in Cer asa si pre Pamant".

Astrologia cuprinde si aspectele mondiale si politice (astrologia globala), pune diagnostice si se incumeta chiar sa vindece (astrologia medicala) stabileste compatibilitati in cuplu (calculul sinastric) si chiar se aventureaza sa dea strategii pentru viitor. Astrologia este holistica, cuprinzind toate aspectele vietii. Pana in secolul XVII, in Europa astrologia era considerata o stiinta si studiata in Universitati si Academii. Datorita obtuzitatii si bigotismului astrologia, impreuna cu homeopatia si alchimia au fost indepartate de Jean Baptiste Colbert (ministrul de finante al Regelui Soare, care avea patru astrologi regali) din Sorbona, iar exemplul a fost preluat in tota Europa. Un reviriment apare la sfarsitul secolului XIX, dar astrologia este compromisa de multimea sarlatanilor si a impostoarelor. O explozie a interesului pentru astrologie are loc la mijlocul secolului XX si mai ales urmare curentului hippy din deceniul 7.

In 1975 apare manifestul "The Humanist" semnat de peste o suta de oameni de stiinta, printre care multi laureati ai premiului Nobel care condamna practicile si cunostintele alternative, astrologia fiind considerata o "pseudostiinta". Daca astrologia este practicata si chiar recomandata de budhism, hinduism, unele biserici si secte neo-crestine, de religia wicca, de animism si samanism, cele doua religii principale, islamul si crestinismul au o atitudine oscilanta, in general condamnand nu practica ci abuzul. Trebuie mentionat ca multi oameni celebrii si puternici din secolul al XX - lea, de exemplu, Hitler, presedintele Ronald Reagan, multimilionarul Howard Hughes, presedintele Eltan, presedintele François Mitterrand si regele Husein al Iordaniei si-au bazat deciziile importante si pe consiliere astrologica.

Avand o istorie de peste sase mii de ani, Astrologia continua sa fie in atentia oamenilor, pentru ca este un factor de putere, de cunostere aprofundata a lumii si a oamenilor, de planificare a vietii si a evenimentelor prin elaborarea unor strategii pentru viitor. Pseudostiinta, stiinta, arta sau simpla superstitie astrologia da rezultate, mai ales prin practicatii de exceptie, dovedind ca este folositoare, ba chiar necesara umanitatii. Mergand paralel cu lumea stiintifica astrologia are pe glob, in prezent, cateva scoli unde chiar se invata astrologie adevarata si o multime de scoli mediocre. In tara noastra astrologia are un trecut glorios, sa ne amintim de astrologia dacilor, iar prezentul merge pe aceeasi linie cu grupurile de studiu si de practicanti de la Craiova, Deva, Iasi, Timisoara si desigur, Bucuresti.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Astrologie
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz