Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Apocalipsa (Apocalipsa din 2012)
Apocalipsa
sixDate: Friday, 2009-11-06, 10:34 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Dupa ce timpul a contrazis nenumarate profetii ale Apocalipsei, dintre care cea mai veche dateaza din 2800 i.Hr., 21 decembrie 2012 este timp stabilita mai nou pentru sfarsitul lumii. Istoria este aparent condamnata sa se repete, de vreme ce esecurile din trecut nu i-au impiedicat pe prozelitii noii teorii escatologice sa se indoiasca de sansele ei de succes. Ironic este ca cea mai recenta termen asociata cu sfarsitul lumii a fost calculata plecand de la premisa ca istoria este ciclica, si nu liniara. Nici tara noastra nu a dus lipsa de profeti escatologici, cu toate ca religiile oficiale se feresc sa ofere date exacte pentru Apocalipsa.

O pilda este Biserica Ortodoxa Secreta Adevarata, condusa de profetul Constantin Dogaru din Tecuci, autointitulat Marele Comunicator. El a prezis la inceputul lui 2002, dupa o discutie cu Duhul Sfant, ca sfarsitul lumii urma sa aiba loc in luna iulie a aceluiasi an, sfatuindu-si adeptii sa isi paraseasca locurile de munca si sa se retraga in rugaciune, relateaza publicatia "Zona interzisa". Cultele recunoscute de statul roman au in general o viziune crestina comuna asupra sfarsitului lumii, bazata pe invataturile biblice, dar exista si cateva religii care se indeparteaza intr-o oarecare masura de aceasta directie.

Reprezentantii Bisericii lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma (cunoscuta si drept Biserica Mormona) nu folosesc jumatati de masura cand vine vorba despre propovaduirea Apocalipsei. Presedintele Districtului Pastoresc Bucuresti, mormonul Doru Vasile, a acceptat sa se intalneasca cu mine in timp ce sotia lui se afla in travaliu, internata la spital. Insotit de misionarul american Elder Van Noy, mormonul a tinut sa explice din start pentru Cotidianul ca religia lor asteapta cu veselie sfarsitul lumii si ca semnele premergatoare evenimentului (razboaie, cataclisme) pot fi simtite deja.

Apocalipsa mormonilor implica in faza initiala a doua venire a lui Hristos, care va aduce cu sine 1.000 de ani de pace, ultimul mileniu din existenta temporala a Terrei. Numai oamenii drepti vor trai in aceasta perioada, din nou membrii cultului dau dovada de toleranta prin modul in care definesc dreptatea, care nu implica apartenenta la religia lor. Iisus Hristos va deveni conducatorul religios si politic al lumii, ce va avea doua capitale, una in Ierusalim si una in Statele Unite (nu la Washington DC, ci undeva in statul Missouri).

In decursul celor 1.000 de ani de pace, continentele se vor reuni, nu vor exista maladii, inca o termen moartea va insemna transformarea brusca a trupurilor in spirite. La sfasitul mileniului desfasurat sub aripa Mantuitorului, Terra va fi sublimata intr-o planeta cu existenta imateriala, populata doar de crema celor trecuti prin filtrul Judecatii de Apoi, a relatat mormonul.

Si adeptii cultului Martorii lui Iehova fac ochi dulci Apocalipsei. Sfarsitul lumii pentru ei nu inseamna distrugerea Terrei, ci transformarea ei intr-o lume perfecta, starpita de oamenii paradis, dupa cum a explicat Florin Manoliu, consilier al Organizatiei Religioase Martorii lui Iehova. Potrivit "The New York Times", 1914, 1916, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 si 1994 au fost anii in care Martorii lui Iehova au asteptat Apocalipsa, dand dovada de o inclinatie aparte spre imbratisarea unor date ale sfarsitului, in ciuda erorilor repetate. In prezent, cultul considera ca a doua venire este iminenta.

"In dorinta de a-si extinde sfera de influenta, guvernele omenesti au ignorat complet Regatul lui Dumnezeu instaurat, potrivit cronologiei Bibliei, in 1914. Daca Dumnezeu n-ar interveni niciodata, ura, violenta si razboaiele ar continua sa chinuiasca omenirea, asa cum s-a intamplat de-a lungul secolelor de guvernare umana. Batalia de la Armaghedon este de fapt unul dintre cele mai bune lucruri care ni se pot intampla!", a incheiat sententios Florin Manoliu.

"Adevarul este ca nici unul dintre noi nu stie cu siguranta cand va avea loc sfarsitul lumii", subliniaza limitarea escatologica a slujitorilor lui Dumnezeu parintele Marin Jacques, de la Biserica Anglicana din Bucuresti. "Asa ca de ce sa ne facem de ilaritate cu predictii privind lucruri despre care nu stim nimic?", se intreaba britanicul. Cu toate astea, vor exista in continuare multi profeti ai Apocalipsei, care se folosesc de interpretari bizare, avertizeaza el. "Conceptia Bisericii Anglicane asupra sfarsitului lumii e comuna cu cea a intregii crestinatati. Nu exista dar o regula oficiala in privinta a ceea ce se va intampla. Apocalipsa lui Ioan e deschisa la milioane de interpretari, unii imbratiseaza o lectura literala, fundamentalista, altii o abordeaza in maniera metaforica, inca o zi altii se ghideaza dupa interpretarile parintilor Bisericii, din traditia ortodoxa", a explicat Jacques, care a mai adaugat ca nici Biserica Catolica nu are o conceptie unitara in aceasta privinta. In opinia anglicanului, "convingerile religioase privind sfarsitul lumii trebuie puse de acord cu stiinta".

Daca urmam sfatul lui Marin Jacques, descoperim ca, daca oamenii vor supravietui acumularii gazelor de sera, distrugerii faunei si florei si nivelului tot mai ridicat de aciditate din oceane, evolutia sistemului solar le mai da de trait un miliard de ani. Dupa acest interval, Soarele in expansiune va transforma planeta intr-un taciune si va face oceanele sa se evapore. Soarele va atrage apoi treptat in mreje Pamantul, din nou peste alte 6,6 miliarde de ani il va inghiti complet, arata un analiza recent al Universitatii Sussex.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu sunt dispusi sa lase omenirea sa dispara. Un analiza dezvoltat de universitarii din California propune imblanzirea unui asteroid, pentru a-l face sa treaca razant pe langa Terra, o zi la cateva mii de ani. Asta va face orbita Pamantului sa se indeparteze de Soarele in marire, din nou omenirea va mai castiga astfel timp. Un alt scenariu salvator este colonizarea altor planete.

Cum au ajuns la 2012?

Noii predicatori ai finalului au renuntat la transe si la comunicarea cu instante superioare. Nu se mai pretind alesi ai lui Dumnezeu, nu se mai erijeaza in schivnici si nici nu se mai bazeaza pe interpretari elucubrante ale diferitor versete din Biblie. Cartea sfanta a fost inlocuita cu vechiul calendar al mayasilor, inca o zi profetiile cu voci tanguite au fost date uitarii de frazele asezate pe hartie cu o precize geometrica, bazate pe asimilarea noilor teorii stiintifice.

In ultimii doi ani, librariile au asistat la un potop de carti care vestesc Apocalipsa din 2012, semnate de oameni cat se poate de diferiti, de la jurnalisti la vindecatori spirituali. Numaratoarea inversa a fost initiata in 1987 de catre doctorul in istoria artei Jose Arguelles, autorul mai multor volume ezoterice despre universul mayas. El a dirijat atunci 144.000 de persoane in diferite locuri mistice de pe Terra, pentru a semnala inceputul sfarsitului istoriei.

Mayasii au cartografiat ciclurile planetelor Marte si Venus, ale Lunii si Soarelui, cu o precizie egalata abia in epoca moderna. Ca multe dintre societatile premoderne, civilizatia Maya, care a inflorit intre 300 si 900 d.Hr., a perceput istoria nu ca pe o scurgere liniara a timpului, ci ca pe o serie de cicluri, reluate la nesfarsit. Ciclul actual, inceput in 3114 i.Hr., anul mitic al creatiei la mayasi, este prognozat sa se incheie 5.126 de ani mai tarziu, pe 21 decembrie 2012. soroc Apocalipsei, spun unii. O zi ca oricare alta, spun eruditii instruiti in civilizatia mayasa, care considera ca autorii calendarului nu au asociat consecinte apocaliptice sfarsitului unui ciclu.

Tabara profetilor Apocalipsei este impartita la randul ei, in functie de opiniile privind implicatiile pe care le va genera evenimentul. Unii se asteapta la catastrofe pe scara globala, altii prezic o "echilibrare a balantei intre divinul barbatesc si feminin", inca o data un alt curent de pareri prevede o transformare in natura constiintei umane, dupa cum noteaza "USA Today", intr-un editorial publicat in 2007.

"Lumea post-2012 va fi o lume a telepatiei universale", a sustinut Arguelles pentru "New York Times", tot in 2007. "Vom fi mai putini si vom avea un stil de viata simplu, sustinut de energia solara si de gradinarit", a sustinut americanul. Nu toti vor avea dar de castigat, avertizeaza Arguelles: "Cei care nu-si vor da seama ca exista si alte dimensiuni ale realitatii vor fi luati de niste navete argintii".

Data sfarsitului lumii, calculata cu ajutorul calendarului mayas, coincide cu un eveniment astronomic deosebit de rar, anume alinierea perfecta a Terrei cu Soarele si cu centrul Caii Lactee, pentru prima oara in ultimii 26.000 de ani. Faptul ca tehnologia de care dispunea vechea civilizatie americana n-ar fi putut permite realizarea unei deductii atat de complexe (posibila doar cu un radiotelescop inventat abia in 1937), dupa cum spun expertii, nu face decat sa adanceasca misterul in care este invaluita ziua de 21 decembrie 2012.

Mai mult, se pare ca aceasta zi apocaliptica sta inscrisa si in cea mai veche scriere chinezeasca, "I Ching" sau "Cartea Schimbarilor", folosita in mod normal pe post de oracol. La inceputul anilor ’70, controversatul cercetator american Terence McKenna a analizat numerologic structura cartii si a conceput o harta a timpului, care cuprinde cei 4.000 de ani de istorie inregistrata si se incheie tot pe 21 decembrie 2012.

Unii avanseaza teoria ca alinierea Terrei cu centrul Caii Lactee va coincide cu inversarea polilor magnetici ai Soarelui, care este asteptata sa se produca pe parcursul anului 2012, potrivit cercetatorilor NASA. Acestia sustin ca Soarele sufera o astfel de schimbare la fiecare 11 ani. Combinarea celor doua fenomene va face, la randul ei, ca Terra sa fie data peste cap, la propriu, avertizeaza cei care trambiteaza Apocalipsa.

Axa de rotatie actuala a Pamantului se va inclina, din nou polii vor ajunge la nivelul Ecuatorului. Cel mai pesimist scenariu sustine chiar ca polii vor face schimb de locuri, din nou Terra va incepe sa se invarta in sens invers. Consecintele vor fi dezastruoase. N-ar fi dar ceva nemaiintalnit, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Princeton, care au sugerat, intr-un analiza din 2006, ca, in urma cu 800 de milioane de ani, regiunea arctica s-a mutat brusc la Ecuator. Teoria spune ca daca un obiect masiv, precum un vulcan supradimensionat, se formeaza departe de Ecuator, exista riscul ca Terra sa-si piarda echilibrul si sa se dea de-a berbeleacul. Fenomenul este caracteristic si altor corpuri ceresti, precum unuia dintre satelitii lui Jupiter, Europa. Acumularea de gheata la poli a facut ca, in trecut, axa lui de rotatie sa se reorienteze intr-o noua pozitie.

Poporul olandez pare sa fie cel mai panicat in fata sfarsitului bazat pe calendarul mayas. Mii de locuitori ai Tarii Lalelelor si-au construit deja buncare, pe care planuiesc sa le umple cu provizii de alimente, si si-au achizitionat barci, dupa cum a relatat recent ziarul olandez "Volkskrant". Ei sunt de opinie ca Apocalipsa va incepe cu scufundarea tarii aflate sub nivelul marii, prin cedarea digurilor care o protejeaza, inca o data vina o poarta imigrantii. "Guvernul continua sa lase strainii sa se stabileasca in Olanda. Se construiesc tot mai multe imobile, care apasa tot mai greu asupra solului. Tara se va scufunda din ce in ce mai mult, inca o data asta va da amploare inundatiilor", este scenariul apocaliptic pe care l-a schitat o locuitoare a Tarii de Jos.

Nici irlandezii nu stau mai prost la capitolul panica. Un exemplu in acest sens e un text pe care un barbat de 21 de ani l-a postat, in urma cu cateva luni, pe Yahoo!Answers. Tanarul irlandez cauta o solutie pentru a-si readuce la normalitate fratele care devenise obsedat de Apocalipsa din 2012. "A renuntat la studiile universitare, apoi si-a dat demisia de la locul de munca. Acum sta acasa, pe spezele sotiei lui. Planuieste sa se retraga pe un masiv din Africa si sa astepte sfarsitul acolo. Pentru ca a ramas fara bani, urmareste ca in 2012 sa obtina niste imprumuturi, cu care sa-si cumpere rezerve de alimente", descrie barbatul situatia in care ajunsese fratele sau, reprezentativa pentru multi adepti ai apocalipsei mayase.

"Orice societate are necesitate de niste reguli, dar ca aceste reguli sa fie legitimate este necesitate de mecanisme aflate dincolo de cei care le exercita. Daca in societatile moderne regulile sunt facute de catre stat, organism care este deasupra cetatenilor, in vechime aceasta legitimare era data de biserici, care nu erau separate de stat, prin ideea unui sfarsit", a explicat antropologul Alexandru Balasescu pentru Cotidianul nevoia oamenilor de a fi amenintati cu Apocalipsa.

In plus, ciclicitatea calendarului mayas este o consecinta fireasca a firii umane, a explicat el: "Teoriile pe care mintea umana le dezvolta pleaca de la perceptii, inca o data modul in care noi percepem lumea este bazat pe succesiuni ale existentei. Progresia infinita este matematic rezolvata, dar filozofic, ciclicitatea este cea cu care oamenii pot relationa cel mai usor. Daca toate lucrurile, mici sau mari, au un sfarsit, prin extrapolare se ajunge si la ideea de extinctie extinsa". Lucrurile functioneaza la fel si in cazul calendarului fizicii, care asociaza expansiunii declansate de Big Bang si contractia care se va incheia cu Big Crunch.

Prin aceasta predispozitie escatologica se explica partial credulitatea de care multe persoane dau dovada atunci cand se raliaza diferitelor secte bizare, care preiau apoi controlul asupra vietii lor, sub pretextul iminentei sfarsitului. Exemplele sunt nenumarate, de la masacrul de la Waco, petrecut in Texas in 1993, cand 76 de oameni au murit intr-o confruntare cu agentii FBI, la asa-zisul profet american "Buffalo Bill" Hawkins, care prezice periodic sfarsitul pentru a le putea vinde adeptilor sai provizii si a-si rotunji astfel averea. Un alt caz celebru este cel al sectei Adevarata Biserica Ortodoxa Rusa, ai carei membri s-au refugiat recent luni intregi intr-un buncar subteran, in asteptarea Apocalipsei.

Nici celebritatile nu sunt scutite de fobia escatologica. In septembrie 2007, thisislondon.co.uk a scris ca Tom Cruise ar fi planuit in acea perioada sa-si construiasca un buncar urias sub vila sa din Colorado, pentru a-si proteja familia in cazul unui eventual atac al extraterestrilor. Potrivit site-ului britanic, actorul scientolog urma sa investeasca 10 milioane de dolari in investitie, dar un purtator de cuvant al vedetei a dezmintit stirea. De altfel, Biserica Scientologica nu-si ameninta enoriasii cu perspectiva unui sfarsit al lumii, ci sustine ca scopul ei este sa-i ajute sa-l evite pe cat posibil.

Cu toate astea, publicatii din toata lumea au preluat subiectul si au facut haz de presupusa fobie excentrica a lui Cruise, cu radacini in invatatura scientologica. Potrivit acesteia, problemele omenirii au inceput cu 75 de milioane de ani in urma, cand Xenu, dictatorul unei Confederatii Galactice alcatuite din 76 de planete, a transformat Terra intr-un poligon de executie a miliarde de extraterestri.

Ei au fost purtati pe Pamant in niste avioane spatiale, din nou apoi au fost asezati in grupuri la baza mai multor vulcani, in care au fost aruncate apoi bombe cu hidrogen. Sufletele extraterestrilor rezultate in urma masacrului bantuie omenirea si in ziua de azi. Xenu a fost inlaturat ulterior de la putere si intemnitat intr-o realitate paralela, dar se pare ca nu in conditii de securitate indeajuns de ridicate pentru actorul american, despre care s-a zvonit ca s-ar teme de posibila evadare si de razbunarea fostului dictator galactic.

SMS-uri pogorate din paradis

Majoritatea oamenilor asociaza mesajele din paradis cu lumini pogorate din cer, coruri angelice si stari extatice. Site-ul american youvebeenleftbehind.com le ofera dar credinciosilor ajunsi in imparatia Domnului o metoda prozaica de a intra in contact cu pamantenii. Cand cea de-a doua venire a lui Hristos va avea loc si cei drepti vor fi ridicati la cer, aceia dintre alesi care si-au facut abonament pe site vor avea posibilitatea sa li se adreseze apropiatilor ramasi in urma si sa incerce sa-i convinga sa se pocaiasca. Pentru un abonament anual de 40 de dolari pe an, clientii inregistreaza texte adresate celor dragi, care urmeaza sa fie trimise in eventualitatea producerii Apocalipsei. Pagina web este administrata de catre o echipa restransa de crestini ferventi, care trebuie sa se logheze zilnic pentru a semnala ca a doua venire nu s-a preparat inca.

Partea buna a Apocalipsei

Cand cei drepti se vor ridica la cer, asa cum stipuleaza religia crestina, vor lasa in urma hainele de pe ei. Pacatosii ramasi pe Terra vor avea astfel de unde sa-si incropeasca garderobe consistente, spune Rob Kutner, scenarist al emisiunii americane "The Daily Show", in cartea "Apocalipsa, cum transforma zilele de pe urma in cele mai bune zile" (publicata anul asta). "Orice editorial de imbracaminte vrei iti va fi livrat de-a dreptul din paradis", a prezentat Kutner unul dintre avantajele celor mai putini virtuosi, intr-un editorial aparut in revista "Time".

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Apocalipsa (Apocalipsa din 2012)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz