Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Moise era drogat
Moise era drogat
sixDate: Friday, 2009-11-06, 0:19 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Ipoteza socanta sustinuta de reuters.com si foxnews.com: Aflat pe Muntele Sinai, Moise a consumat substante psihotrope atunci cand a primit de la Dumnezeu tablele cu cele 10 porunci divine, afirma un cercetator israelian intr-un studiu publicat saptamana aceasta. Atata timp cat pe atunci drogurile nu erau considerate nici periculoase si nici ilegale, nu potem baga mana in foc ca nu a fost asa. Daca ma gandesc bine, nu am gasit printre cele 10 porunci "sa nu te droghezi" .

"La acea vreme se foloseau frecvent astfel de substante in ritualurile religioase", sustine Benny Shanon, care preda psihologie cognitiva la Universitatea Ebraica din Ierusalim.

"Cat despre experienta lui Moise pe Muntele Sinai, a fost ori un eveniment cosmic supranatural, ceea ce nu prea cred; ori un mit - pe care iarasi nu-l cred; ori varianta finala, care e destul de veridica, si anume un eveniment in cadrul caruia Moise si poporul israelian au fost sub influenta narcoticelor", a afirmat Shanon pe postul national de radio.

"Probabil ca Moise era drogat atunci cand a vazut tufisul acela inconjurat de flacari, dar care nu ardea", a sugerat Shanon, care sustine ca a incercat chiar el astfel de substante.

"In Biblie se spune ca oamenii vad sunete, iar cesta este un simptom clasic", sustine Shanon, referindu-se la ceremoniile religioase din Amazon, in care oamenii folosesc droguri care ii fac sa "vada muzica".

Conform afp.google.com, profesorul a vorbit despre propria experienta atunci cand a folosit ayahuasca, in timpul unei ceremonii religioase in Brazilia. Ayahuasca este o planta psihotropa cu efecte puternice. "Am avut viziuni care aveau conotatii spiritual-religioase", a spus Shanon.

El sustine ca efectele psihedelice ale plantei ayahuasca sunt comparabile cu cele produse de scoarta de acacia, arbore des mentionat in Biblie.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Moise era drogat
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2019 © sixFree website builderuCoz