Conspiracy Theory
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Blestemul lui Ceausescu
Blestemul lui Ceausescu
sixDate: Friday, 2009-11-06, 1:26 AM | Message # 1
There is conspiracy EverywherE
Group: Administrators
Messages: 114
Reputation: 32767
Status: Offline
Un istoric sustine ca Ceausescu a fost lovit de

Blestemul caprelor negre cu blana alba

Binecuvantata intre tari a fost România si ravnita de toti. Iar neamul asta nu si-a gasit niciodata linistea. Cu o mina pe plug si cu alta pe sabie, locuitorii dintotdeauna ai acestor meleaguri au fost deopotriva tarani harnici si luptatori indirjiti...”

Asa incepe cartea pe care istoricul Neagoe Vasilescu a publicat-o de curind si care arata o alta latura a istoriei României, o latura mai putin cunoscuta de cei acre, invatind pe bancile scolii istoria scrisa de cuceritori au sfarsit prin a nu-si mai cunoaste radacinile si neamul aprig din care se trag.

Cartea este foarte bine documentata si legendele se impletesc cu realitatile, creind catitorului senzatia ca traieste in vremurile glorioase, demult apuse. Din aceasta carte am desprins cateva randuri pentru a le face cunoscute catitorilor nostri. In aceste rinduri se vorbeste despre blestemul care i-a lovit pe toti cei care au impuscat capre negre cu blana alba.

Despre aceste raritati ale faunei montane se spune ca ar fi spirite libere ale pustnicilor care ar fi vietuit de mult pe munte si ca omorarea lor ar atrage blestemul asupra vinatorilor. Toti cei care au ucis animalele sfinte au avut parte de un sfarsit la fel de violent. Primul mare vinator care consemneaza uciderea cu propria sa mina a unei capre negre cu blana alba a fost Ludovic al XVI-lea, care la 20 noiembrie 1791 ucidea un astfel de animal in Pirinei, la o vinatoare organizata de regele Spaniei si la care fusese invitat.

In tumultul “Revolutiei” care a urmat regele a fost decapitat. Alti vanatori care s-au laudat cu uciderea caprelor sfinte au fost, pe rind, Rudolf, printul mostenitor al Imperiului Austro-Ungar, care s-a sinucis la Mayerling in 1889, la un an si ceva dupa ce impuscase o capra alba. Au urmat, pe rind, printul Franz Ferdinand, impuscat la Sarajevo, dupa ce, la 28 august 1913, vanase o capra sfinta - eveniment consemnat de istoricii imperiului - si ultimul tar al Rusiei care, cu 11 luni inainte de a fi impuscat de bolsevici, vanase doua capre.

La un interval de circa 70 de ani, in ianuarie 1989, primul vinator al României a participat la o vinatoare de capre negre in Carpati. Recoldul a fost unul trist – 66 de capre au cazut sub gloantele sale, din acestea doua fiind capre cu blana alba. Daca Ceausescu a fost lovit de blestem sau de altceva, ramane o enigma la care poate se va gasi un raspuns in viitor.

 
Forum » Teorii » Ce parere aveti ? » Blestemul lui Ceausescu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright 2024 © sixFree website builderuCoz